-Çocuğunuza verdiğiniz yönergeler kısa, net ve anlaşılır olsun.
-Size çocuğunuz yönergelerinizi duymuyor gibi geliyorsa; yakınına kadar gidip göz teması kurmaya çalışın ya da ona hafifçe dokunun. Sonra yönergenizi tekrarlayın.
-Anne-baba ve anneanne-dede (ya da bakıcı evde başka kim varsa) çocuğunuza karşı söz ve davranışlarınızda net ve tutarlı olun; ona farklı mesajlar gitmesin. Ayrıca kurallar çocuğunuz tutturduğunda kolayca değişmesin.
-Tutturmalarıyla baş edemediğiniz anlarda belli bir süre “mola” verin. (çocuğun önceden bildiği bir yere gerekirse annesi/babası eşliğinde 2-5 dk. sessizce oturması beklenir.)
-Gün içinde birlikte oyun oynamaya mutlaka zaman ayırın. Daha hareketli oyunları tercih ettiğinde hemen hayır demeyin. Kuralları olan hareketli oyunlar sayesinde çocuğunuzun hareketliliği bir miktar kontrol kazanmış ve belli bir amaca yönlendirilmiş olur.
-Olumlu davranışlarını mutlaka övün; küçük olumsuz davranışlarını görmezden gelmeye çalışın.
-Çocuğunuza olumlu davranışlar kazandırmak için küçük ödüller koyun ve onu sürekli teşvik edin.
-Çocuğunuzdaki problemlerin bir kısmının, DEHB olmayan bu yaş grubu çocukta da olabildiğini unutmayın.
-Çocuğunuzu en azından haftada birkaç gün, yarım gün de olsa gidebileceği, sınıf sayısının kalabalık olmadığı yuva veya anaokuluna göndermeniz faydalı olabilir.
-DEHB genelde okul çağı, ergenlik ve belli bir oranda erişkinlikte de devam eder. Enerjinizi ihtiyatlı kullanın; kendinize de mutlaka zaman ayırın.